B1 Smedejernsophæng til skilt

B1 – Bill Robertson
Smedejernsophæng til skilt

Torsdag og fredag. Undervisningen foregår på engelsk.

Planlægningen af dette kursus har været og er stadig en udfordring for mig. Projektet er enkelt, et smukt smedejernsbeslag til at holde et firmaskilt på en husfacade, som man har kunnet se dem over hele Europa i de sidste par hundrede år. Udfordringen er, hvordan man kan lave det på kun to dage med almindeligt værktøj. Jeg har ikke helt regnet det ud endnu, så jeg har tænkt mig at skrive en beskrivelse af, hvad jeg tænker på, så I kan bedømme, om dette kursus er noget for jer.

Først lidt om det ophæng, vi skal lave. Jeg prøver stadig på basis af de tidsmæssige muligheder at beslutte hvilke teknikker, vi skal anvende. Så de billeder, jeg har sendt, viser ikke nødvendigvis det ophæng, vi skal lave. Når vi nærmer os juli, vil jeg have billeder og tegninger at netop det ophæng, vi kommer til at lave. Mange af de lærte teknikker vil kunne bruges til at lave alle typer beslag or jernarbejder. Du vil måske også kunne ændre størrelsen.

De problemer jeg stadig forsøger at løse, er at finde et metal, der er let at arbejde i, og som er stærkt nok til ikke at være alt for skrøbeligt. Skal vi lodde, spænde eller nitte det sammen? Jeg har eksperimenteret med forskellige stål og blyholdige legeringer og har stadig ikke fundet den perfekte. Jeg har lige købt en ny metal shear og rulle, der tillader mig at udfærdige metalemner i den størrelse, vi har brug for på kurset. Mine sidste forsøg har været fokuseret omkring tanken om at bruge en hårdere stål til de vigtigste dele og et blødere, lettere bearbejdeligt metal til en masse af de mindre detaljer. Så jeg har stadig noget arbejde at gøre, før jeg har de præcise detaljer om, hvordan og hvad vi skal gøre, men jeg tror, du kan få den idé om, hvilken type kursus, jeg planlægger. Denne klasse vil hovedsagelig fokusere på den udsmykkede ophæng. Vi vil lave et enkelt blankt skilt, men det vil være op til den enkelte kursist at på en tekst efterfølgende.

b1-6skilteDet værktøj, vi får brug for, er først og fremmest nogle tænger til at bukke metallet med, en juvelerer sav til udskæring af stål og en lille blæselampe til lodning, hvis vi skal.

2 dages kursusmaterialeomkostninger: Da jeg ikke ved, hvilket metal, vi skal bruge, kender jeg ikke de nøjagtige omkostninger endnu. Jeg vil gætte mellem 300 kr. og, men ikke mere end 500 kr.
Materialeomkostningerne kan variere på grund af valutakursen.

Eksempler på butiksskilte af den type, der er emnet for Bills kursus B1:

Comments are closed.