A1 Krydderiskab

A1 – Bill Robertson
Krydderiskab 1790 – 1805

Mandag, tirsdag og onsdag.
Undervisningen foregår på engelsk.

a1-01mDisse skønne små skabe med masser af skuffer sikkert placeret bag en låge med lås har deres navn fra den oprindelige funktion som var at opbevare værdifulde krydderier. Mens de fleste kan spores tilbage til Chester County, Pensylvania, har dette skab sin historie fra Piemont, Virginia, sikkert Loudon County. Dette betyder, at det kommer fra USA´s historiske vugge i Colonial Williamsburg.

Vores miniature bliver bare 3,8 cm høj, med 15 skuffer og lavet af fint gammelt kirsebærtræ. På dette kursus vil der blive lagt hovedvægt på træteknikker udført med håndværktøj og fremstilling samt tilpasning af skuffer.

En del af træet er skåret på forhånd, så kursisterne kan gå direkte til den sjove del af projektet. Kursisterne vil håndsave svalehaler (samlinger) på sider og topplade af møblet, ved hjælp af et specialfremstillet værktøj, så samlingerne bliver synlige på det færdige skab. Derefter laves ruminddelinger, glidelister og detaljen på skabskanterne med en speciel ridsespids. Den øverste profil bliver samlet på smig på møblet og fødderne bliver skåret ud og påsat. De fint graduerede skuffer bliver lavet med en speciel skabelon og tilpasset enkeltvis. Panel-lågen samles og bliver monteret med messing hængsler og en låseplade. Skuffegreb i messing med ring og drejet bagplade tilpasses hver enkelt skuffe.

Det er planen at færdiggøre alt træarbejde og montering af metaldele, og kun lave overfladebehandling, hvis der er tid “og vejret er til det”.

3 dages kursus materiale pris: US Dollars 120 (ca. 810Dkr.) som skal betales til Bill i starten af kurset. Materialeprisen kan variere afhængig af valutakursen.

a1-02m a1-03m

Comments are closed.